Wednesday, April 7, 2010

*mamamia=))*

Assalamualaikum wbt

Done with 5 exams in Mac,done with easter break(u're rite!!),now back to book plisss!! btw hr tu terbaca('ter' lah sgt) status ym sesorg "Syurga di bawah telapak kaki ibu". Suddenly reminds me of my one and only mother=))*ini tidak bermaksud saya tidak mengingati ibu pd waktu2 lain okeh* . Kalau rewind balik, betapa banyaknya pengorbanan ibu utk anaknya dari sekecil2 manusia sampai sebesar2 manusia. Esp kalau anaknya adalah sedikit songeh dan selalu meragam nk macam2 lalala*

Harini, selaku kak ngah*ceh,x mau mengaku dah jadi makcik* I took the responsibility to take care Irfan Hafiy since Umi a.k.a Kak Asma' got tutorial. Bukannya lama pon, from 3-5 ajor tapi sungguh challenging ok. Bukan senang esp when the baby cry and u couldn't find out the reason. dukung nangis, baring nangis, susu x mau,last2 lagu wonderpets jugak menjadi penawar *_*. Thanks kak miha a.k.a kak long berkaliber and kak saadah yg sudi membantu^__^. Untuk orang2 yg sungguh biadap ngan ibunya, patut aje di beri sedikit cubitan utk mengingatkan kembali susah payah mak jaga ko dari kecil sampai besar.Kalau x sedar2 jugak,boleh cubit banyak2.umi kalau mahu babysitter sila roger2 i orait?;-)

inilah dia budak yg suke buat muke seriyes tapi chumell banget!!ini gambar bukan latest, sekrg dah besar sket=)

Ohh and lagi satu, lately selalu dengar kes dera budak2, buang bayi la dan sewaktu dengannya. Apa nk jadi x taw. One of my frens said, depa ni mesti akan menyesal tua2 nnt. I really hope this will come to an end. Kesian weyy,cuba bayangkan jumpa baby kat tempat sampah, kena hurung semut segala. And it's not their fault. Definitely not. Itu belum kira kes bayi luar nikah yg memang super banyak kat Malaysia. Apabila hukum Allah x ditegakkan, inilah jadinya. Sapa nk tegakkan?Tanya diri sendiri.

Mak2 ni, walaupun dr luaran nmpak cool je, tp sebenarnya dia rindu sgt kalau anaknya dah lama x call. Cume kadang2 die buat2 dek je, nk tgk sampai bila anak dia boleh tahan x kol dia.*ini kisah benar,cewah* So utk yg tinggal jauh dari famili, jgn la tunggu sampai mak text tny kenapa dah lama x kol. Tu kira signal la yg dah berminggu2 x kol rumah rupanya. Jgn just kol time stress2 nk exam, mintak mak ayah doa, solat hajat segala tp bila dah happy2 x kol depa pulak. Syurga kan bawak telapak kaki ibu=)

ok,sapa dah lama x kol mak,pi kol sekarang!!*larikkkk*

Congrats to Kak Syud and Acap yg baru menimang cahaya mata semalam. Baby boy, Ahmad Zuhayr. Semoga Ahmad Zuhayr akan menjadi bekalan buat umi dan abinya kelak, insyaAllah.

p/s: just in case masih ada yg bertanya,the word aine on my email is not my school name, saina, spelled in KL way(saine). tidok la syg kn sekolah sampai begitu sekali letak kat email. dat's my mom's name *cam irish x ??hahaha*mama,i <3 babai="D

3 comments:

nadz said...

Salam...singgah di blog anakanda..dan sempat melihat bayi comel itu,
semoga sejahtera selalu

north face factory outlet said...

Buy best wedding dresses at best price from world leading online dresses supplier.Enjoy custom made prom dresses,discount wedding dresses,lace wedding dresses,cheap wedding gowns,cheap evening dresses,discount wedding gowns,discount prom dresses,cheap prom dresses at http://www.dressesol.com

farah said...

hehe...laaa,kte igtkan 'hanisaine' tu 'hanis saina' dlu2 ... :D haha