Tuesday, December 30, 2008

konspirasi

salam~

kenape perut berbunyi ???
selalu nye perut berbunyi bile lapar. tym kt m'sia perut hanya menyanyi utk telinga sendiri, tp ble dah sampai cork nh, die menyanyi utk telinga ramai org dgn mempersembahkan runut2 bunyi dgn not not yg berbeza mengikut kadar kelaparan. Dah lebih 3 bln kt sini tp still xle figure out nape perut berperangai sedemikian. Kalo tym berbunyi tu dok sorg2 or ngan kwn yg dah biase ngan kite maybe not a big deal la. But, what if perut kte bt konsert tym kte kt waiting area kt hospital? dgn keadaan yg semua org senyap, runut2 bunyi yg dihasilkan oleh perut mmg sgt jelas dan nyata. Adakah perut berkonspirasi utk memalukan kte sbb lmbt sumbat makanan?? adeh~  

kenape perut still bunyi even after dah makan??
kekadang sgt selalu menimbulkan kekonfiusan dgn runut2 bunyi yg dihasilkan oleh perut. First ble bunyi, kte assume die lapar, so pegi la mkn nasi ngan ayam goreng ngan kicap. Then, after mkn nasi ngan ayam goreng ngan kicap still lagi bunyi, so igt perut nk pencuci mulut ke plak, so mkn la apple. Tp still lg bunyi, so mkn la biskut Princess plak, dah abes satu pack pon still berkonsert. So, kekonfiusan berlaku disitu. Adekah kte ter'missunderstanding' ngan perut? adekah bunyi yg kedua dan ketiga tu tanda mengucapkan terima kasih sbb bg perut mkn nasi?? atau adekah ini ialah satu lagi konspirasi perut utk stimulate konsep mkn tanpe henti??

kenape perut still bunyi tym tido??
mungkin ade certain org x perasan yg perut juga berdisko diwaktu malam. Ak yg selalu tido lmbt nh, selalu terjebak dgn disko perut kwn2 ku yg sudah enak tido sambil berdengkur tanpa menghiraukan org disekeliling. perut2 mereka mcm join buat trio konsert, coz dorg bunyi sahut menyahut. ak sendiri juge pernah tersedar tgh2 mlm sbb tibe2 perut ak mengetuk drum dgn kencangnye. ape lg masalah perut nh sebenarnye?? adekah ini satu lg konspirasi utk menghantui kte ketika tido sehingga menjadi nightmare yg akan menghapus dan memadamkan semua mimpi2 indah kte??

inilah konspirasi besar besaran perut terhadap kte tanpa disedari. sedarlah wahai rakan2! jika kite biarkan sahaje konspirasi ini, kte akan menyesal dikemudian hari. Jgn sampai kte terpakse menjadi pengunjung setia Mardyke. Jgn sampai perut mengawal hidup kte!


2 comments:

KaaMyL KamPungGirL said...

serius lawak! hahaha..
ni dah masuk kali ke berapa ntah baca masalah yg sama dr blog2 org yg br smpai overc's: perut berbunyi :P

ada yg ckp susu jd punca dia
kat msia dulu kurang minum susu
kat sini jd minum byk2
maka ada perubahan baru pd perut
hehe..kalau bukan sebab susu, wallahua'lam lah..

-kamel kwn hanis

nikwani said...

haha, rs nye bkn sbb susu kot coz sy mmg x minum susu walau dimana jua sy berade~
myb ade sbb2 laen yg perlu dikaji, hehe