Monday, November 24, 2008

Hadiah Teka-Teki!! (Best taw..)

PERHATIAN:
ADALAH DINASIHATKAN AGAR ARTIKEL BERIKUT DIBACA DALAM SEBUTAN BAHASA MELAYU BAKU.
Ingat lagi tak teka-teki hari Ahad GGS yang bertarikh 9Nov? Jika tengok balik pengumuman keputusan pada 11Nov, hadiah untuk pemenang-pemenagnya adalah berupa doa daripada pihak penaja. TETAPI, hadiah sebenarnya merupakan:

'SURPRISE DINNER' DI BANNA THAI!
Maka pada malam 14November, iaitu Jumaat lepas lepas, kami (GGS) telah berjaya 'mengumpan' Kak Adilah dan Kak Along Di (iaitu pemenang2nya) keluar ke 'town' tanpa diberitahu tempat yang akan ditujui. Mereka dibawa berjalan dari Castlewhite hinggalah ke town.

GGS & pemenang2 is coming to town!! YEeee!!

Malangnya, sebelum kita tiba di Banna Thai pun, pecahlah tembelang kami, KERANA GGS SESAT JALAN!! Terpaksalah kami meminta tolong daripada Kak Adilah dengan Kak Along Di untuk membawa jalan..

sesat jalan

Akhirnya sampai jugalah ke Banna Thai.

muke jakun+terharu nampak Banna Thai

Yang nasibnya, pemenang2 kita ini masihlah tidak tahu bahawa makan malam tersebut adalah bawah 'tajaan' GGS. Maka, tanpa was2nya semua orang mulalah meng-'order' makanan. Kak Along Di & Hanis : Thai Fried Noodle, Kak Adilah: Noodle Chilli Basil, Nik Wanie: Thai Fried Rice, Saya: Thai Green Curry. Oh ya, perkara pertama makan luar di Ireland ni kan, JANGAN CONVERT!! Haha. Sementara menunggu makanan itu, sesi 'berkenalan secara lebih mendalam' telah diadakan. (Nadia dengan Ira tidak turut serta sebab mereka ada usrah kat meja lain).

Kak Adilah punya

Mi yang Kak Along D ngan Hanis order

Nasi goreng Nik Wani

Green Curry with Fried Rice saya. Teramatlah kecewa. Ingatkan green curry tu apa. Sekali keluar, 'masak lemak' rupanya - antara makanan yang paling tidak saya sukai. Tapi apa boleh buat, dah order.

GGS & Kak Dilah & Kak Along Di

pemenang kita yang bijak dan comel.. =P

Dengan usrah Kak Dayah

Lepas makan, kami pun berlepak2 di town sebelum balik ke Castlewhite. Ingin membeli hot chocolate O Conaill yang amat terkenal itu tetapi malangnya tutup. Tapi tidak lupa juga untuk bergambar sekejap. Heee.

bergediks
Depan Court House

Itu sajalah pasal hadiah kami untuk pemenang2 teka-teki kami yang pertama. Inginkan juga? Sila nantikan teka-teki kita yang seterusnya. Sekian, terima kasih.

=P

11 comments:

HANIS NASA said...

hehe..saba ye erica..next time kite g lagi ye..bley tahan la green curry tu..tp x berape pedas pon..aishh.. bile la leh try hot choc tu??

Ulat Buku said...

ya la.. masak lemak x pe.. yg teruknye x pedas langsung.. dah la order 'curry' sebab gatal2 mulut dah nak makan yg pedas gile2.. nx time kte g town kte g o conaill ye.. haha

nadia_saleh said...

hihi..ari yg gembire~~

sakiinah (",) said...

protest! saye dpt teka yg tgh! protest! ;P

'adilah w.a.r said...

haha...

best2...nnt la eh...kt pg o connaills lak...

nway..TQ so much erica, nadia, nik wani, kak yong, ira..

erica; kelakar sgt2 bace caption gmbr awak...sakit perut~~

ira said...

to kak kinah:sori keputusan pihak pnganjur muktamad..tiada sebarang surat-menyurat..email..sms..col..ckp2 blakang..protes..mogok..demonstari...tunjuk perasaan..surat layang..n sewaktu dgnnye akn dilayan..harap maklum..titik!...huhuhuhu

warkah cinta said...

salaam namaste GGS!

walaupun dah pergi banyak kali ke banna thai...

pengalaman kita bersama-sama pada malam itu tetap terasa istimewa...

apatah lagi berjalan kaki dari castlewhite menuju entah ke mana...

melangkah setiap gerakan dengan pukulan flash di muka...

berteka-teki dengan adilah tentang tempatnya...

sesudah sampai kita terasa lega...

boleh duduk dan di take order...

selepas tue baru korang kata nie kita kira belanja...

adeh! tue trick namanya...

hehe... sabar ajerlah ya...

tapi yang penting kita gembira!!!

dan lepas ni jom pekena o'connaills sama2...

heeee.... terima kasih sayang buat korang semua buat hadiah istimewa...

with love to lovely dentist-to-be...
erica, hanis, ira, nadia, nik wani...

cheers,
me

Ulat Buku said...

eee.. sweetnye kak.. sampai sume gigi sakit~~~ haha.. =P

HANIS NASA said...

awwww...sweetttttttttt nye akak..hehe..;-)

redhuans said...

saper y gmakan nasik goreng tuh..duhh..aper kes pegi banna thai makan nasik goreng..kalo nak makan nasik goreng baekk masak sendirik kat umah..wahahaha

nikwani said...

wey, sedap la nasi goreng die.. ko dah penah try blom? haha
yela ak nh mn la reti nk msk nasi goreng camtu.. sedap gle dowh~