Monday, November 24, 2008

we make history!!!!

salam...

arini 25/11/08,tercatatla 1 sejarah penting lam idup nik wani,kak yong n aku(nadia g dublin,erica g mardyke) coz ktorg berjaye(berjaye ke???~~) membuat kek cokelat!!..


sbnrnye kronologi mcm mane sejarah ini tercatat agkla panjang,tp aku cube make it short n scweet.Ptg semlm ms ktorg tgh mcm study,tetibe ntah camne nik wani tersebut psl pisang goreng camni kedengarannye lbh kurg"eh,korang ujan2 camni klu kat umah slalu mkn pisang goreng ngan air teh"...aku pn ckp"btul2"..,then entah camne bleh berckp psl cendol lak n nyaris2 ktorg rancang nk wat air cendol,tp disebabkn xtau mane nk cr kapur untk wat cendol tu,so kami pendamkn hasrat itu..seterusnye,bercrite plak psl kek cokelat..emmm,bestnye..kalu la kt cni ade secret recipe,udah lame ktorg serbu,tp apekan daye,..kami xmmpu nk wat pape..sebenarnye byk lg la kuih2 yg ktorg bincangkn(xdpt mkn,bygkn je sudeyh..huhuhu cediynyee).Mlm tu aku dgn x sengaje nye tlh membuat cucur bilis coz teringin sgt..kami pn abiskn satu bkas cucur tu..

pas mkn tu,nik wani survey2 resepi kek cokelat kt youtube..then jumpela 1 klip mak cik chef ni(aku lupe name die,tp kak yong knal)..nmpk sng gile die wat kek tu..serius mmg senang,so ktprg telah menekadkn hati tuk wat kek arini..

so pg td kak yong n nk wani g lidl cr bhn2 kek tu..n ms kt sane nik wani nyaris2 nk beli kek cokelat yg da siap,tp apekan daye..non halal la plakss..

then bermule kol 4 lbh kot..kami mulekn langkah tuk mencipta sejrh lam idup kami..

mle2 doh kek tu agakla keras,,ktorg da cuak,..tkut laen yg dirancang laen yg terjadi!!!..dgn cuaknye aku col erica(pakar kek n pai)..cik erica sruh msukkn susu,.then doh tu jd lembut(alhamdulillah..legaaa)..after dat,tibe mase nk cairkan cokelat plaks..mule2 cokelat tu amatla pahit..kacau punye kacau sambil menambah gule..akhirnye kepahitannye terkawal(alhamdulillah..lega skali lg)..and finally,'pop' sejarah akhirnye tercipta......

our 1st choc cake!!!!!





nmpak cam sedap....rase die..emmm,bleh la...... 1st trial..(memujuk ati)


ni plaks rupenye b4 di selaputi cokelat

so..ari ni dlm sejarah akan kami kenang tuk slamanye huhuhuhu..

k,wassalam..=D






























9 comments:

nikwani said...

ey, secret kt dlm kek tu nmpk cam chicken pox la.. hahaha
tp xpe yg
ape yg penting? kerjasama! 3x(nada wonderpets)
sure mak ak bangge tgk ak berjaye bt kek nh.. hahaha~

ira said...

wonderpet2 kami dtg...
membantu GGS dlm kesusahan~~~
mak aku pn akan terkezut ngan pencapaian aku niy~..hihiihi

Ulat Buku said...

testimony: kek coklat nie teramatlah sedap sekali.. haha.. teruskan usaha anda ya..

k a m i l HK said...

blh wat bday cake aku nanti..buan feb yer..3 bln lagi ye. trimas.

HANIS NASA said...

kami x besar dan kami x kuat..bile bekerjesame sume jadi mudah!!!
ooo...wonderpets!!!!!!
mak aku juge akan terkezut!!! ayah aku lagi la..hohoho..x sangke i :-P

'adilah w.a.r said...

betul kamil betul...

korg wat bday kek satu utk kamil 2 utk akak eh...bday ktorg same~~~ngee~~

p/s: nadia ke dublin???

ira said...

waaa..manyaknye tempahan...
bleh set up bussines GGS RECIPE kt cork niy..(tetibe)...huhuhu

HANIS NASA said...

to ira: ko nk bg sume org pening makan coklat ek??hehehe..

ira said...

aku kepeningan di cni..a'a btulla kak yong..
ish..xle2 cancel bussines..nnti sume corkians xle study coz kemuakkan n kepeningan kecoklatan huuhuhu