Friday, November 21, 2008

shopping time!!!

olaaa.....hehe
assalamualaikum...finally kitorg da abis 1st anat assessment..huhu..x taw nk kate ape..da usaha so kite tawakal je ok..arap2 sume dpt result yg bagus..amin..

pas exam,mlm tu kitorg g umah labernum sbb nk berpoye2 ngan kak dilah n kak aaliyah spt yg
dijanjikn..hehehe..mlm tu kitrong cam ala2 g tgk movie la..tgk citer Muhammad The Messenger.. bes gile citer tuh..pas2 nk tgk versi kartun lak tp mate x mengizinkn kitorg..hehe.. nyway thanks to akak2 labernum yg melayan kitorg dgn pelbagai sajian ..seb baek mlm tu x sejuk sgt, so kitorg pon tido dgn nyenyak nye .sampai bunyi alarm pon x de sape yg bgn hehe..

pagi esok nye aku n nik wani pon berjln pulang ke istana putih kami..plan km pas2 ialah nk p town..hohoho..kitorg nk shopping!!!tp shopping yg dimaksdkn d cni ialah membeli brg2 dapor..huhu stok makanan kitorg mmg da nk abis..aku rs cam baru je beli ritu huhu... well da makan musti la abis kn..hehe..sebenar nye aku rs cam malas gile nk bli mende2 ni.. tp kalo x bli kang kebulur lak huhu..

nk membeli groceries ni pon ade teknik2 nye..sebelom bli,list kn dulu ape yg nk dibeli..kalo x nanti mule la nk membeli mende yg x penting pon n terlupe nk bli mende yg sepatut nye.. pas2 kene ade skill men'survey' harga..g explore kedai2 ni n tgk harga yg plg berpatutan~ dunnes,supervalue,tesco etc..ni yg den x suke ni..slalu nye aku x igt harge brg yg aku bli..bayar je..tp sejak dtg ke sini,aku da mule mendevelop skill2 kak tin tu..thanks kak tin hehe..ni utk mengelakkn dr terbeli brg yg sama tp dgn harga yg > mahal..which is selalu terjadi kat aku!!!tp selalu nye aku kate"takpe2, yg ni lg sedap!!"..padahal same je huhh..

pas2 kene survey expiry date,ingredients bla bla..esp roti la.kang terbli roti yg da nk expired pulek!!pasal ingredient lak, kat malaysia dulu x yah pon check mende2 ni..terus beli je..huhu dulu lain,sikalang lain woo..part yg plg aku x thn is part nk bli mende2 mentah cam ayam n daging..kat sini pon ade just bbrp ketul je kedai yg jual daging halal.. n after membuat analisis harga,kami mendapati ayam di Farash lebey murah compare to spice town( bukan spice of india ye..)..errmm..brp cent je murah.tp x kire gak!!still murah kan hehehe..so after klas kat cuh,kami pon melencong la ke farash utk membeli ayam..dah alang2 kat sane kan..kat situ pon ade jual mihun..n erica kate cili kat situ sgt murah!!ok2 bertenang erica hehe..n satu lg tips penting seblm membeli goceries~prepare shopping bag sendiri esp kalo nk beli banyak..ni pon kitorg slalu terlupe..solution nye is simpan balik shopping bag dlm beg skolah walopon x nk g bli brg lg..in case kalo tetibe rs nk g bli brg, x de la terlupe shopping bag..plus kalo mintk beg plastik kat sini siap kene charge lagi!!klempesss...

aku rs kagum giler kat mak2 kite yg boleh handle famili n kerja at 1 time..mak aku suke beli groceries bile die balik dr skolah..bile die balik,banyak gile mende yg mak aku beli..dah la pegi sorang2..aku rs kalo kitorg ikot lg pening kepala mak aku..sorang nk coklat, nk ais krim, nk air tin bla2..jd baek mak aku g bli sendiri hehe..pas2 kene masak lagi..huhuu..hebat la kaum2 ibu ni kan??!!superwoman!! so sayangi lah ibu anda hehehe..ehh ayah pon taw hiihii..

ok la..that's all...da byk aku dok membebel..bek aku bc novel nadia yg dah lame aku tinggal kn..c u next time!!
wassalam...

5 comments:

nikwani said...

kak yong... ko gle nye mcm mak.. bgos ade gk org yg nk tlg compare kn harge brg.. haha ak mmg mls la bende leceh camni.. hehe! xpe e, ko amek part mak, ak amek part ayh.. ayh kn mmg slalu mls nk layan bab2 nh.. kn? kn?

p/s: yeke sambung bace novel? ak tgk x smpi 5 minit dah tido.. ble la nk sampai turn ak bc buku tu.. hahaha

nadia_saleh said...

kak yong~~
gembirenye anda mmbeli belah~

hehe..aku buleh tolong buat list shopping~
nk x aku tlg???

HANIS NASA said...

hehe...gedix la korang..ok2 ko leh amik part ayah,nikwani..tp ayah kene pandai repair lampu..so,leh x tlg repair lampu shower kite tu??huhu..plizz hehe..nadia pon leh wat shopping list tp kene behave k..hihi

'adilah w.a.r said...

jadi anak cop!!!

愛莎Cherry said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色